Info servis

Zlomrex najavio ponudu za preuzimanje Željezare Split

Poljska kompanija Zlomrex objavila je danas Obavijest o stjecanju 89,34 posto dionica Željezare Split, kao i namjeru objavljivanja javne ponude za preuzimanje preostalih dionica te tvrtke.

U obavijesti objavljenoj u dnevnom tisku i na Zagrebačkoj burzi iz Zlomrexa podsjećaju da su 3. kolovoza potpisom ugovora s Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP) stekli 101.146 redovnih dionica, koje čine 89,34 posto temeljnog kapitala te daju pravo na isti broj glasova u Glavnoj skupštini Željezare Split.

Riječ je o dionicama iz portfelja HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Hrvatskih željeznica, Croatia osiguranja, INA-e i Hrvatskih voda.

Temeljem Zakona o preuzimanju dioničkih društava, Zlomrex je dužan u roku od 30 dana od stjecanja navedenih dionica, dakle najkasnije početkom rujna, Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga dostaviti zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje, što je i najavljeno u današnjoj obavijesti.



Hina