Info servis

HFP: za Ribnjačarstvo Končanica niti jedna ponuda

Za kupnju 51,79 postotnog udjela u Ribnjačarstvu Končanica do isteka roka, odnosno do danas u 14 sati, u Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) nije pristigla niti jedna ponuda, iako je tvrtka Božjakovina otkupila ponudbenu dokumentaciju.

Većinski udio u Ribnjačarstvu Končanica u prvom pokušaju prodaje bio je ponuđen po nominalnoj cijeni od 3,57 milijuna kuna, a na prodaju su ponuđene dionice iz portfelja HFP-a i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Prema Zakonu o privatizaciji, cijena će moći biti umanjena tek po završetku ovog tzv. "nultog" natječaja, odnosno prodaji po nominalnoj cijeni.

Riječ je o najstarijem hrvatskom ribnjačarstvu s 24 ribnjaka, od kojih se danas uzgoj slatkovodne ribe obavlja u samo njih sedam. Ukupna površina ribnjaka iznosi 1.474 hektara, od čega 1.000 hektara vodene površine, dok je veličina aktivnih ribnjaka 520 hektara.

Temeljni kapital tvrtke iznosi 6,9 milijuna kuna, a aktiva 8,8 milijuna kuna, dok su ukupne obveze Ribnjičarstva Končanica krajem prošle godine bile veće od 1,68 milijuna kuna.



Hina