Info servis

Osijek izdaje municipalne obveznice u iznosu od 25 milijuna kuna

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je na svojoj prošlotjednoj sjednici Gradu Osijeku prospekt o izdavanju municipalnih amortizirajućih obveznica javnom ponudom u ukupnom od iznosu od 25 milijuna kuna.

Obveznice, u nematerijaliziranom obliku, u denominaciji od jedne kune, dospijeća su 2017. godine, a izdaju se za financiranje kapitalnih projekata.

Zahtjev za odobrenje prospekta o izdavanju municipalnih amortizirajućih obveznica javnom ponudom Grad Osijek podnio je Hanfi 29. lipnja.

Suglasnosti Gradu Osijeku za zaduženje na domaćem tržištu kapitala izdavanjem municipalnih obveznica, u ukupnom iznosu od 25 milijuna kuna, za financiranje kapitalnih projekata hrvatska je Vlada dala 25. svibnja.

Prinos tog izdanja obveznica utvrdit će se temeljem prinosa na interpolirani 8-godišnji kupovni prinos kunske obveznice Ministarstva financija utvrđenog dva radna dana prije nadnevka izdanja obveznica i uvećanog za premiju koja odražava kreditni rizik izdavatelja, te trenutačno stanje na tržištu kapitala.

Cijena izdanja utvrdit će se na temelju prinosa i kamatne stope (kupona). Kamata se obračunava od datuma izdanja, a isplaćuje polugodišnje.

Razdoblje upisa obveznica trajat će devet radnih dana od dana otvaranja upisa, koji će biti utvrđen i objavljen u javnom pozivu na upis obveznica u dnevnim novinama.

Izdavatelj je obvezan javni poziv na upis obveznica i prospekt objaviti u roku od 30 dana od dana dostave rješenja Hanfe kojim se odobrava izdavanje obveznica javnom ponudom.

Agent i pokrovitelj izdanja municipalnih obveznica Grada Osijeka je Privredna banka Zagreb d.d.



Hina