Info servis

Snažni rezultati poslovanja Allianza

Najveći europski osiguravatelj Allianz u petak je objavio da je na putu ostvarivanja ciljane dobiti za ovu godinu u iznosu od 8,0 milijardi eura nakon dobre poslovne izvedbe u prvih šest ovogodišnjih mjeseci.

Allianz grupa u drugom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit u iznosu 2,1 milijardi eura. Ona je nominalno niža u odnosu na dobit od 2,3 milijardi eura u istom razdoblju godine ranije budući je tada uključivala 900 milijuna eura od prodaje udjela grupe u farmaceutskoj tvrtki Schering.

Operativna dobit u prvom je polugodištu 2007. iznosila 6,2 milijardi eura, nasuprot 5,5 milijardi ostvarenih u istom razdoblju godine ranije, objavila je ta osiguravateljska grupa sa sjedištem u Muenchenu.

"Sada imamo sjajne temelje za ispunjenje naših procjena rezultata poslovanja za ovu godinu", stoji u priopćenju te grupe, u kojem se još dodaje da su rastu u drugom tromjesečju doprinijeli svi sektori.

Dinamičan rast grupa je zabilježila na gotovo svim tržištima, kazao je glavni financijski direktor Helmut Perlet, istaknuvši posebno zadovoljstvo rezultatima postignutima na talijanskom tržištu.

U Allianzu ističu kako je najveći rast poslovanja grupa postigla u Sjedinjenim Državama i Francuskoj. Također navode da je i na matičnom, njemačkom tržištu ostvaren značajan napredak.

Izvršni direktor Michael Diekmann izrazio je zadovoljstvo zbog nedavne odluke agencije za ocjenu kreditnih rejtinga Standard & Poor's o podizanju rejtinga za osiguravateljsku grupu na AA.



Hina