Info servis

Rekordna dobit Kvarner Vienna Insurance Group

Kvarner Vienna Insurance Group (KVIG) u prvom polugodištu ove godine bilježi ukupnu premiju od 238,6 milijuna kuna, što je za od 22,3 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, dok je konsolidirana dobit poslije oporezivanja na kraju prve polovice iznosila rekordnih 8,4 milijuna kuna, objavili su danas iz te osiguravajuće kuće.

Kvarner Vienna Insurance Group, bivše Kvarner Wiener Staedtische osiguranje, kao najveće društvo Vienna Insurance Group u Hrvatskoj, u prvih je šest mjeseci ove godine zabilježilo bruto premiju u životnim osiguranjima u iznosu od 90 milijuna kuna, odnosno 14,5 posto više nego u isto vrijeme lani.

Rast premije u neživotnim osiguranjima iznosio je pak 27,5 posto, na 148 milijuna kuna, a izrazito povećanje Kvarner Vienna Insurance Group bilježi na području imovinskih osiguranja - za čak 42,5 posto, ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako je cilj KVIG-a do kraja ove godine imati preko 480 milijuna kuna premijskog volumena i time se pozicionirati na peto mjesto rang ljestvice hrvatskih osiguravatelja.

Austrijska Vienna Insurance Group u Hrvatskoj djeluje kroz tri osiguravajuće tvrtke - KVIG, Cosmopolitan i Helios, a u prvom polugodištu ove godine ukupna premija grupe iznosila je 342 milijuna kuna, što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja porast od 23,3 posto.

U životnim osiguranjima ostvarena je ukupna premija od 152 milijuna kuna, a u neživotnim od 190 milijuna kuna.

U priopćenju se navodi kako VIG grupa Hrvatska time drži četvrto mjesto na rang ljestvici osiguravajućih društava s tržišnim udjelom od 7 posto, te da po životnim osiguranjima drže treće, a po neživotnim osiguranjima četvrto mjesto na tržištu.



Hina