Info servis

Suradnja VABA-e i HAMAG-a

VABA banka Varaždin i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) potpisali su danas sporazum o poslovnoj suradnji temeljem kojeg će ta Agencija izdavati jamstva do najviše 80 posto glavnice po kreditima malim i srednjim poduzetnicima klijentima VABA-e.

Potpisujući sporazum predsjednici uprava VABA-e Igor Čičak i HAMAG-a Tomislav Kovačević izrazili su zadovoljstvo takvom suradnjom, koja će, nadaju se, pridonijeti razvoju malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj.

Naglasili su i da će visina jamstva ovisiti o vrsti kreditno-jamstvenog programa, kojih za poduzetnike VABA ima pet (Novi poduzetnik, Poljoprivreda, Rast i razvoj, Područja od posebnog državnog interesa i Obrtni kapital).

Predsjednik Uprave VABA-e Čičak je dodao kako sada malim i srednjim poduzetnicima mogu ponuditi bolje uvjete i financijsku potporu, pogotovo kada imaju kvalitetne projekte a sami nemaju dovoljno sredstava.

Kazao je i da su do sada u njihovim ukupnim kreditnim plasmanima poduzetnički krediti činili 30 posto. Očekuje da će se to sada i povećati, kao i bilanca banke, koja je, po njegovim riječima, s jučerašnjim danom prvi put premašila milijardu kuna.

Kovačević iz HAMAG-a je istaknuo i da je VABA 23. banka s kojom su potpisali sličan sporazum.



Hina