Info servis

MINGORP: Natječaj za poticanje tekstilne i kožarsko-prerađivačke industrije

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) objavilo je danas javni natječaj za dodjelu sredstava u iznosu od 20 milijuna kuna za poticanje razvoja i poboljšanje stanja u tekstilnoj i kožarsko-prerađivačkoj industriji Hrvatske, a u cilju jačanja konkurentske sposobnosti i kvalitetnijeg i dugoročnijeg obrađivanje tržišta.

Kako su objavili iz Ministarstva, na natječaj se mogu prijaviti trgovačka društva registrirana u Republici Hrvatskoj, a koja imaju vlastitu proizvodnju u Hrvatskoj.

Potpore se dodjeljuju za razvoj vlastitih proizvoda, usvajanje i razvoj tehnologija, edukaciju i usavršavanje zaposlenih te podizanje razine zaštite okoliša.

Rok za podnošenje prijave na natječaj je 30 dana od objave u Narodnim novinama, odnosno do 30. kolovoza 2007. godine.

Tekst natječaja s obrascem za prijavu objavljen je na web stranici Ministarstva www.mingorp te u Narodnim novinama, a sve dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti i u Upravi za industriju i privatizaciju, ističu iz Ministarstva.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva je u 2005. i 2006. godini putem natječaja za poticanje razvoja i poboljšanje stanja u tekstilnoj i kožarsko-prerađivačkoj industriji Hrvatske podijelilo 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava.



Hina