Info servis

HFP objavio sedam novih natječaja

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javne pozive za podnošenje ponuda za kupnju udjela u sedam društava iz državnom portfelja, i to u četiri tvrtke iz sastava Hrvatskih željeznica - Željezničko ugostiteljstvo, PZZ Inženjering, Pružne građevine i Proizvodnja-Regeneracija, te u tvrtkama Adriachem, Mesio te Ribnjačarstvo Končanica.

U ponovljenim natječajima, s obzirom da u prvom krugu privatizacije nije bilo zainteresiranih ponuđača, početna cijena za stopostotni udio u Željezničkom ugostiteljstvu snižena je za 3 posto, na 140 milijuna kuna, a za PZZ Inženjering (tvrtka za graditeljstvo i projektiranje) za 6,6 posto, na 600 tisuća kuna.

Rok za dostavu ponuda za ove dvije tvrtke istječe 3. rujna ove godine, do kada vrijede i prvi pozivi za podnošenje ponuda za kupnju 74 posto tvrtke za izgradnju i održavanje čeličnih konstrukcija Pružne građevine, po početnoj cijeni od 21,9 milijuna kuna te jednakog udjela u tvrtki za proizvodnju i regeneraciju kolosiječnog gradiva Proizvodnja-Regeneracija. Početna cijena za tu tvrtku iznosi 26,7 milijuna kuna.

HFP je po prvi put raspisao i natječaj za prodaju 51,79 postotnog udjela u Ribnjačarstvu Končanica, i to po početnoj, nominalnoj cijeni od 3,57 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda je 8. kolovoza.

Riječ je o najstarijem hrvatskom ribnjačarstvu s 24 ribnjaka, ukupne površine od 1.474 hektara, od kojih je aktivno samo 7, površine 520 hektara, a tvrtka zapošljava 39 radnika.

U četvrtom pokušaju prodaje Adriachema iz Kaštel Sućurca, koji se kao i u trećem pokušaju nudi pod posebnim uvjetima, odnosno za jednu kunu, uvjeti prodaje nisu se mijenjali.

Naime, na prethodnom je natječaju za tu tvrtku pristigla ponuda tvrtke Kemokompleks, u vlasništvu Envera Moralića, za koju su u HFP-u ocijenili da ne sadrži neke od bitnih elemenata, "što je možda bila tehnička pogreška u slanju".

Za obućarsku tvrtku Meiso iz Goričana pak natječaj se ponavlja po treći put. Ovaj se put 78,84 posto dionica te tvrtke nudi po cijeni od jedne kune, a rok za dostavu ponuda istječe 31. kolovoza.



Hina