Info servis

Magma: građanima povrat više uplaćenih sredstava za dionice

Zagrebačka banka, kao agent izdanja dionica Magme u nedavno provedenoj javnoj ponudi dionica, započet će od 18. srpnja vraćati novac građanima koji su izvršili uplatu dionica u većem iznosu od limita određenog temeljem Prospekta, objavili su danas iz Magme.

U obavijesti stoji kako je iznimno veliki interes građana u inicijalnoj javnoj ponudi rezultirao bitnim smanjenjem limita za kupnju dionica Magma, zbog čega izdavatelj, odnosno Magma i agent izdanja Zagrebačka banka, poštujući propisanu proceduru i odobreni Prospekt Inicijalne javne ponude, "nisu bili u mogućnosti utjecati na smanjenje upisa u posljednjih nekoliko dana".

Zagrebačka banka izvršiti će povrat sredstava počevši od 18. srpnja, a sukladno odredbama Prospekta tj. najkasnije u roku od 5 radnih dana od datuma namire, kada će investitorima biti prenesene dionice na njihove račune kod Središnje depozitarne agencije.

Iz Magme pritom naglašavaju kako, obzirom da nisu u posjedu navedenih sredstava, "ni na jedan način nisu u mogućnosti utjecati na navedeni proces".



Hina