Info servis

Croatia osiguranje dobila certifikat ISO za imovinska osiguranja

Croatia osiguranje dobila je međunarodni certifikat za sustav upravljanja kvalitetom u imovinskim osiguranjima prema normi ISO 9001:2000 renomirane britanske kuće "Lloyd's Register", čime je postala prva osiguravateljna kuća u Hrvatskoj koja posjeduje taj certifikat i za životna i za neživotna osiguranja.

Certifikat je na današnjoj konferenciji za novinare predsjedniku Uprave Croatia osiguranja Hrvoju Vojkoviću u ime Lloyd's Register-a uručio menadžer Sandy Sutherland.

Obojica su pritom istaknuli zadovoljstvo što je Croatia osiguranje u zadnjih nekoliko godina provela određene procese usklađivanja s međunarodnim standardima kojima je uveliko unaprijedila svoje poslovne procese te povećala kvalitetu proizvoda.

U procesu certificiranja sudjelovalo je gotovo svih 800 zaposlenih u imovinskim osiguranjima Croatia osiguranja.

Sutherland je naglasio da certifikatom za imovinska osiguranja Croatia osiguranje nastavlja pratiti svjetske i europske trendove osiguravateljnog tržišta čime će dodatno učvrstiti položaj lidera na hrvatskom, ali i regionalnom tržištu osiguranja.

Pohvalio je napore svih djelatnika te kuće pri uvođenju standarda potrebnih za taj certifikat te izrazio nadu kako će i u njegovom održavanju i nadogradnji biti izvrsni.

Vojković je istaknuo da su se nakon dobivanja sličnog certifikata za životna osiguranja 2004. s ovim još više približili europskim standardima te da u tom smislu idu dalje. Za godinu dana, uvjeren je da će sličan certifikat dobiti i za osiguranja od automobilske odgovornosti i za kasko, čime će, kaže, dodatno unaprijediti poslovanje.



Hina