Info servis

Najviše rade indijski i argentinski menadžeri - istraživanje

Poslovni čelnici u Indiji i Argentini rade najviše, čak 57 sati tjedno, dok najkraći radni tjedan imaju oni u Italiji, 47 radnih sati, pokazalo je jedno u utorak objavljeno istraživanje.

Prema istraživanju londonske računovodstvene tvrtke Grant Thornton International, ove se godine znatno veći broj poslovnih ljudi u Kini, Tajvanu i Indiji potužilo na veći stres na poslu nego je to bio slučaj prethodne godine.

"Globalizacija i sve veći tehnološki napredak povećali su pritisak na poslovne čelnike da uvijek budu na raspolaganju", kazao je Kon Yin Tong, jedan od partnera u Foo Kon Tan Grant Thorntnonu, singapurskoj jedinici te grupacije.

"Izazov za poslovne čelnike sada je kako unaprijediti moderne poslovne prakse da bi se mogli 'isključiti' od pritisaka sve zahtjevnijeg poslovnog stila života a da istodobno ne izgube na konkurentnosti", dodaje on.

Prvih deset zemalja s popisa najdužeg radnog tjedna su Indija i Argentina, s po 57 tjedno odrađenih sati, Armenija, Australija i Bocvana, s po 56, Turska, SAD i Južnoafrička Republika, s po 55 te Singapur i Hong Kong, s po 54 sata.

Također, sa snažnim gospodarskim rastom u Aziji sve se više poslovnih čelnika u toj regiji žali na rast razine stresa na poslu, a na prvome se mjestu u tome nalazi Kina.



Hina