Info servis

Završen upis dionica nekretninskog fonda Marjan-Učka

Javna ponuda dionica zatvorenog investicijskog fonda za ulaganje u nekretnine Učka-Marjan, pod upravljanjem društva Mediteraninvest, dovršena je prikupljanjem 8.101.500 kuna kapitala za osnivanje, čime su ispunjene pretpostavke za osnivanje fonda, objavljeno je danas iz Mediteraninvesta.

Upis dionica fonda Učka-Marjan započeo je 16. travnja i trajao je do 16. svibnja, a nominalna vrijednost jedne dionice Fonda iznosila je 100 kuna.

Nakon upisa Fonda u Trgovački sud, slijedi ulaganje u prethodno pripremljene projekte, a dionice Učka-Marjana trebale bi biti uvrštene i na Zagrebačku burzu.

Iz Mediteraninvesta pritom ističu kako su zadovoljni odazivom građana na koje je njihova strategija najviše bila usmjerena te dodaju kako je plan za daljnji razvoj fonda nova emisija dionica te strategija usmjerena na fondove i institucionalne investitore.

Cilj Fonda je s minimalnim rizicima postići maksimalnu vjerojatnost postizanja postavljenog cilja, što znači kvalitetnu izvedbu investicijskih projekata u okviru planiranih troškova i rokova.

Prilikom predstavljanja fonda, sredinom travnja ove godine, osnivači su izrazili očekivanje da će javnom ponudom dionica fonda Učka-Marjan prikupiti oko 200 milijuna kuna.

Tada je najavljeno i da će taj fond najmanje 50 posto sredstava ulagati u nekretninske projekte širom Hrvatske - stambene i poslovne objekte, hotele, apartmane, turistička naselja, ali i poljoprivredna i građevinska zemljišta (20-tak posto tog iznosa), dok će se ulagati u nekretnine u državama članicama Europske unije i u Švicarskoj. Oko 15 posto vrijednosti imovine Fonda trebalo bi pak biti uloženo u vrijednosne papire, a ostatak sredstava u novčane depozite.



Hina