Info servis

Atlantic Grupa preuzela Fidifarm/Dietpharm

Atlantic Grupa prvo je ovogodišnje tromjesečje završila s 25,8 milijuna kuna dobiti iz poslovanja prije amortizacije ili 26 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ukupni konsolidirani prihod iznosio je 372,5 milijuna kuna ili 18 posto više, a preuzela je i zagrebačku tvrtku Fidifarm, u čijem je sastavu brand Dietpharm, za 83 milijuna kuna.

Podaci o tromjesečnom poslovanju i navedenom preuzimanju objavljeni su na današnjoj konferenciji za novinare te Grupe pri čemu je predsjednik Uprave Emil Tedeschi izrazio zadovoljstvo svim ostvarenim tromjesečnim rezultatima poslovanja i porastima koji su kontinuirani od njihovog osnutka 1991.

Posebno je zadovoljan preuzimanjem tvrtke Fidifarm/Dietpharm, koja će kao samostalna kompanija nastaviti poslovati u okviru Atlanticove divizije Zdravlje i njega.

Pojasnio je da je preuzimanje omogućeno lanjskom dokapitalizacijom Atlantica od 11 milijuna eura od strane njemačke razvojne banke DEG.

Tim preuzimanjem Atlantic uz lidersku poziciju u kanalu široke potrošnje dobiva istu i u distribucijskom kanalu ljekarni, istaknuo je Tedeschi.

Dietpharm s udjelom od 20 posto ima vodeću poziciju na hrvatskom tržištu vitaminskih i mineralnih proizvoda te dodataka prehrani, čija se vrijednost procjenjuje na oko 40 milijuna eura.

Dodao je i da je najvažnije da Dietpharm ima kredibilne proizvode koje su od osnivanja tvrtke 1988. naišle na dobar odaziv kod potrošača, slijedom čega ta tvrtka i ostvaruje 10 postotni prosječni godišnji rast. Prošle je godine ukupan prihod iznosio 61 milijun kuna, a procjenjuje se da će ove godine biti oko 67 milijuna kuna.

Tedeschi je iznio i podatke poslovanja Atlantic Grupe za prvo tromjesečje zajedno s Dietpharmovim, pri čemu je ukupan prihod 388,8 milijuna kuna ili 24 posto veći nego lani, dok dobit iz poslovanja prije amortizacije iznosi oko 30 milijuna kuna.

U ukupnoj prodaji hrvatsko tržište sudjeluje s 59 posto, a međunarodna tržišta s 41 posto.

Za ovu godinu očekuje da će Atlantic Grupa ostvariti ukupne prihode veće od 1,7 milijardi kuna.

Najavio je i da od idućeg ponedjeljka Atlantic kreće u due dilligence jedne kompanije u regiji kao svoje moguće buduće akvizicije, ali nije mogao reći koje.

Hina