Info servis

Ericsson Nikola Tesla će radnicima podijeliti 15.000 dionica društva

Glavna skupština Ericssona Nikole Tesle, sazvana za 31. svibnja ove godine, trebala bi među ostalim donijeti odluku po kojoj će se, "uzimajući u obzir poslovne rezultate tvrtke u proteklom razdoblju te radi sudjelovanja u dobiti" radnicima podijeliti 15.000 vlastitih dionica tvrtke, stoji u pozivu za skupštinu, objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi.

Prema prijedlogu Uprave, od dobiti Eircssona Nikole Tesle iz 2006. godine koja je iznosila više od 233,77 milijuna kuna, veći će se dio, odnosno 163,77 milijuna kuna, rasporediti u zadržanu dobit.

Preostalih 70 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti pak trebalo bi se rasporediti u rezerve za vlastite dionice.

Dioničarima Ericssona Nikole Tesle bit će pak isplaćena dividenda u iznosu od 300 kuna po dionici, odnosno ukupno 423,5 milijuna kuna, i to iz "neraspoređenog zadržanog dobitka ostvarenog do kraja 2000. godine i u 2005. godini", stoji u pozivu.

Među ostalim, dioničari Ericssona Nikole Tesle trebali bi prihvatiti i produženje mandata dvama članovima Nadzornog odbora kompanije, i to profesoru na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva Ignacu Lovreku te Darku Marincu, predsjednika Uprave Podravke.

Hina