Info servis

Renault poboljšava uvjete rada nakon samoubojstava troje zaposlenika

Francuski proizvođač automobila Renault objavio je u petak da će poduzeti konkretne mjere kako bi poboljšao uvjete rada u inženjerskom centru Technocentre nakon što su tri njegova djelatnika počinila samoubojstvo zbog preopterećenosti poslom.

Francuska policija pokrenula je u drugoj polovini veljače istragu nakon samoubojstva tri djelatnika Technocentrea u razdoblju od nekoliko mjeseci.

Tako je u veljači otkriven leš muškarca koji je počinio samoubojstvo u svojoj kući, navodeći u poruci da ga je na taj čin naveo pritisak na radnom mjestu u Renaultovom centru. U siječnju se pak jedan zaposlenik utopio u jezeru u blizini centra a jedan je u listopadu poginuo nakon skoka kroz prozor ureda.

Technocentre je trebao odigrati vodeću ulogu u lansiranju 26 novih modela automobila u razdoblju do 2009. čime je Renault želio povećati prihode i zaradu. Izvršni direktor Carlos Ghosn zatražio je 1. ožujka procjenu uvjeta rada i poslovne prakse u istraživačkom centru Technocentre.

Renault će imenovati direktora koji će biti odgovoran za svakodnevno upravljanje radom Technocentrea a poduzet će i druge korake kako bi "potaknuo dijalog i pružio potporu kolegama", stoji u službenom priopćenju.



Hina