Info servis

Luka Rajić: Željko Perić novi predsjednik uprave Lure

Većinski vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Lure Luka Rajić objavio je na današnjoj godišnjoj skupštini dioničara kako će NO-u predložiti imenovanje Željka Perića za predsjednika Uprave kompanije.

U razvoju Lure započinje novo razdoblje u kojem se želi ostvariti strategija prerastanja u regionalnu prehrambenu kompaniju, kazao je Rajić. Uspješnim završetkom trogodišnjeg procesa konsolidacije, koji je započeo spajanjem svih članica Lure u jednu pravnu osobu, stvoreni su uvjeti za daljnji rast.

Kako Željko Perić ima bogato iskustvo na međunarodnim transakcijama, akvizicijama, projektima restrukturiranja i financiranja, bit će to od velikog značaja za osmišljavanje i realizaciju Lurine strategije, dodao je Rajić.

Željko Perić u Luru dolazi s mjesta člana Uprave i glavnog financijskog direktora Plive, a dužnost predsjednika Uprave Lure trebao bi početi obavljati 1. rujna ove godine.

Na današnjoj godišnjoj skupštini Lure usvojena su financijska i izvješća društva za prošlu godinu, po kojima je Lura lani ostvarila 1,53 milijarde kuna poslovnih prihoda te bruto dobit od 128,8 milijuna kuna.

Skupština je usvojila odluku kojom se sva ostvarena dobit nakon oporezivanja od 101,6 milijuna kuna raspoređuje u zadržanu dobit koja će se usmjeriti u financiranje budućeg razvoja tvrtke.

Skupština je, na njihov zahtjev, razriješila dva člana Nadzornog odbora - Franju Lukovića i Milana Artukovića, doznaje se iz Lure.

Hina