Info servis

Hrvatska na berlinskoj turističkoj burzi ITB

Hrvatska će u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) predstaviti svoju turističku ponudu na Međunarodnoj turističkoj burzi ITB, koja će se od 7. do 11. ožujka održati u Berlinu, priopćeno je iz HTZ-a.

ITB je namijenjen prvenstveno turističkim profesionalcima. Prva dva dana rezervirana su za poslovne posjetitelje, a druga dva za široku publiku. Na ovogodišnjem ITB-u izlagat će 10 tisuća izlagača iz 180 zemalja, a zemlja partner je Indija.

HTZ predstavlja Hrvatsku na štandu veličine 300 kvadratnih metara gdje će uz opću turističku ponudu biti predstavljeno 20 turističkih tvrtki i lokalnih turističkih zajednica.

Iz HTZ-a najavljuju konferenciju za novinare, 7. ožujka, koju će održati državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i čelnik HTZ-a Niko Bulić.

Dan kasnije, predviđeno je potpisivanje ugovora o ispitivanju kakvoće mora između HTZ-a i njemačkog auto udruženja ADAC.

Dodjela nagrada Pacific Area Travel Writers Association (PATWA), najveće svjetske organizacije novinara putopisaca Dubrovniku, u kategoriji 'Dubrovnik as a heritage city', održat će se 9. ožujka, kaže se u priopćenju HTZ-a.



Hina