Info servis

Ivan Mišetić i dalje na čelu Croatia Airlinesa

Ivanu Mišetiću obnovljen je mandat predsjednika Uprave i glavnog direktora Croatia Airlinesa, priopćeno je iz te tvrtke.

Mišetić je u Croatia Airlines došao 1991. godine, na mjesto direktora prodaje. Godinu dana poslije, unaprijeđen je u pomoćnika glavnog direktora za marketing i prodaju, a za glavnog direktora imenovan je 1997. godine.

Prije dvije godine stekao je titulu doktora ekonomskih znanosti, a među brojnim stručnim usavršavanjima završio je napredni menadžerski program Harvardske poslovne škole.

Od 2002. godine član je Predsjedništva Europske udruge zračnih prijevoznika, a 2004. godine uveo je Croatia Airlines u Star Alliance, uglednu svjetsku udrugu zrakoplovnih kompanija.

Odluku o obnovi Mišetićeva mandata na čelu Croatia Airlinesa Nadzorni odbor te tvrtke donio je prošli tjedan, kaže se u priopćenju.

Prema podacima tvrtke o poslovanju u prvih devet mjeseci prošle godine Croatia Airlines je u tom razdoblju ostvarila neto dobit od 5,2 milijuna kuna, a ukupni prihod iznosio je 1,13 milijardi kuna.



Hina