Info servis

Germanwings nudi uslugu prijevoza helikopterom kao taksijem

"Helikopterom na sastanak" nova je usluga koju na europskom tržištu od ožujka uvode njemačka diskontna zrakoplovna kompanija Germanwings i Air Service Berlin, priopćeno je u ponedjeljak iz Germanwingsa.

"Helikopter shuttleom" taj niskotarifni zrakoplovni prijevoznik proširuje svoju ponudu za poslovne korisnike te omogućuje po prvi puta rezervaciju prijevoza iz Europe izravno do sajmova u glavnom gradu Njemačke s uredskog ili kućnog računala. Dosad je ta usluga bila dostupna u gradovima poput Rio de Janeria ili New Yorka.

Zainteresirani će moći početi koristiti tu uslugu već u ožujku, kada se održava veliki međunarodni turistički sajam ITB Berlin, a bit će na raspolaganju i za nadolazeće međunarodne sajmove. Prijevoz "helikopter shuttleom" Germanwings i Air Service Berlin planiraju proširiti i na ostale gradove u Njemačkoj te Europi.

"Korisnici 'helikopter shuttlea' puno su brže prevezeni tijekom gužvi u gradu nego korisnici taksija. A cijena prijevoza je zanemarivo veća nego za taksi - 95 eura", izjavio je Frank Hellberg, direktor Air Service Berlin. Dodatno, let "helikopter shuttleom" do berlinskog sajma traje tek šest minuta.

Letovi iz svih Germanwingsovih polazišta u Njemačkoj za ITB sajam u Berlinu u paketu s "helikopter shuttleom" stoje 164 eura. Putnici koji putuju iz Hrvatske trebaju prilikom rezervacije zrakoplovne karte izabrati žele li i prijevoz helikopterom, što će uvećati ukupnu cijenu karte za 95 eura.

Prvi let helikopter shuttleom je u 8:30, a sljedeći su u intervalima od pola sata. Na Terminalu D u zračnoj luci Berlin-Schönefeld otvoren je posebni pult, gdje korisnici mogu naknadno rezervirati svoj let te dobiti daljnje informacije.

Taj paket može se rezervirati putem stranice www.germanwings.com ili pozivom na +49 (0)30 69 53 59 20, priopćeno je iz Germanwingsa.



Hina