Info servis

ZABA: prvi on-line krediti za poduzeća

Korisnici internet bankarstva Zagrebačke banke (ZABA) za poslovne subjekte 'e-zaba' mogu od ovog tjedna koristiti kratkoročne nenamjenske kunske i devizne kredite putem Interneta, odnosno 'on line', objavili su danas iz Zagrebačke banke.

Nakon što se iznos kredita poduzeću odobri na 'klasičan' način, u poslovnici kod voditelja poslovnog odnosa, klijent sredstva odobrenog kredita može početi koristiti putem internet bankarstva u trenutku kada mu to najviše odgovara, i u iznosu koji mu je potreban u tom trenutku.

Korištenje sredstava iz on line kredita može biti sukcesivno ili na revolving principu, a kredite putem Interneta mogu koristiti obrtnici, poduzetnici te srednja i velika poduzeća koji imaju ugovorenu uslugu Internet bankarstva za obavljanje poslova kunskog i/ili deviznog platnog prometa, kojih je u ZABA-i 47 tisuća.

Ovom se uslugom, koja je, kako ističu iz ZABA-e, potpuna novost na hrvatskom financijskom tržištu, dodatno širi ponuda on-line proizvoda za poduzetnike koje je Zagrebačka banka u posljednjih nekoliko mjeseci plasirala na tržište.

Naime, putem e-zabe odnedavno je moguće dobiti informacije o proizvodima financiranja - kreditima, garancijama i akreditivima - na dan, sa mogućnošću pretraživanja podataka 12 mjeseci unazad, za što je samo tijekom rujna zabilježeno više od 15.000 upita.

Također, ZABA je odnedavno omogućila i niz drugih on-line usluga, poput potvrde o solventnosti (Obrazac SOL-2) i Računa za naknade po poslovima platnog prometa, Kamatnog lista po svim kreditima te internet FlashPayment servis, koji poduzetnicima omogućava brz, efikasan i jednostavan način plaćanja

Hina