Info servis

Google se širi na tržište poslovnog softvera

Vodeći internet pretraživač Google Inc. odlučio je napraviti ozbiljan iskorak iz područja pretraživanja i oglašavanja na tržište poslovnog softvera, za početak kroz lansiranje niza Web programa za e-mail, dnevne planere i komunikacije, priopćeno je u nedjelju iz te kompanije.

Želeći povećati svoju konkurentnost u odnosu na vodeću svjetsku softversku kompaniju Microsoft, Google je osmislio softversku platformu za vođenje osnovnih poslovnih aktivnosti, temeljenu na programima koje već nudi odvojeno, priopćeno je nadalje iz te kompanije.

Besplatan Googleov paket Web programa za male poduzetnike, sveučilišta i neprofitne organizacije može se naći na adresi www.google.com/a.

Ideja je ponuditi aplikacije kojima će kompanije biti oslobođene potrebe za održavanjem ili instaliranjem softvera na pojedinačna osobna računala - aktivnosti podrške koje često koštaju znatno više od samog softvera.

"Budemo li pogodili pravu strunu, dobit ćemo najbolje od oba svijeta - softver izuzetno usmjeren na korisnike i jeftine poslovne aplikacije istodobno", kazao je Dave Girouard, čelnik Googleovog poduzetničkog poslovanja, koje prodaje pretraživački softver kompanijama.



Hina