Info servis

NO Plive o Barrovoj ponudi

Nadzorni odbor Plive objavio je danas u dnevnom tisku mišljenje o ponudi američkog Barra za preuzimanje Plive, u kojem kaže da je je Barrova ponuda fer, te da predstavlja dugoročno atraktivnu razvojnu perspektivu za Plivu.

Plivin Nadzorni odbor je objavom mišljenja ispunio obvezu iz Zakona o preuzimanju dioničkih društava, koji propisuje da je NO izdavatelja (u ovom slučaju Plive), obvezan u roku od sedam dana od objavljivanja ponude za preuzimanje objaviti svoje obrazloženo mišljenje o ponudi za preuzimanje.

Nadzorni odbor Plive u svom mišljenju uz ostalo ističe da, nakon savjetovanja s nezavisnim financijskim savjetnikom, Deutsche Bankom, drži da cijena koju je Barr ponudio, u iznosu od 743 kune po dionici, predstavlja fer vrijednost Plivinih dionica.

Ističući da vjeruje kako Barrova ponuda za preuzimanje predstavlja dugoročno atraktivnu razvojnu perspektivu, Plivin NO podsjeća da je Barr u ponudi za preuzimanje naveo da bi Pliva trebala biti centar Barr Grupe za poslovne operacije u Europi te da će Plivino sjedište i proizvodnja ostati u Hrvatskoj.

Dodaje se da Barr planira širenje Plivinih hrvatskih pogona, da će čuvati Plivin brand te afirmirati Plivine proizvoda u SAD-u kao i podupirati Plivine investicije u istraživanje, razvoj i proizvodne kapacitete.

Barr je svoju ponudu za preuzimanje Plive objavio prošli tjedan. U Središnjoj depozitarnoj agenciji do jučer je za Barrovu ponudu deponirano 697 Plivinih dionica.

Uz Barr, u utrci za Plivu sudjeluje islandski Actavis, koji je Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga 9. kolovoza uputio zahtjev za odobravanjem objavljivanja ponude za preuzimanje.



Hina