Info servis

SAP u Indiju investira milijardu dolara

Njemački proizvođač poslovnog softvera SAP u sljedećih pet godina u Indiju će investirati milijardu dolara s ciljem proširenja istraživačkih kapaciteta i privlačenja većeg broja indijskih klijenata, kazao je izvršni direktor te kompanije u srijedu.

Ta njemačka tvrtka namjera zaposliti dodatnih 750 radnika u Indiji, istaknuo je Henning Kagermann u razgovoru s novinarima, ne otkrivajući detalje o investiciji vrijednoj milijardu američkih dolara, već samo napominjući da će većina sredstava biti utrošena na zapošljavanje inženjera.

SAP je od 1996. u Indiji već investirao 500 milijuna dolara. U indijskom gradu Bangalore, prijestolnici visoke tehnologije, ta tvrtka ima centar za razvoj i istraživanje u kojem zapošljava oko 2.800 djelatnika.

Svoje programe za poslovne korisnike namjerava prilagoditi indijskom tržištu gdje mu je glavni konkurent američka kompanija Oracle.

Tvrtka sada na tom tržištu ima oko 1.050 klijenata i nada se da će do 2010. njihov broj porasti na 15.000, istaknuo je Alan Sedghi, voditelj SAP-ovih operacija u Indiji.



Hina