Info servis

HEP: uspješno poslovanje, neće biti povećanja cijena struje

Hrvatska elektroprivreda ostvarila je za prvih šest mjeseci 2006. godine ukupan prihod u iznosu od 5,3 milijarde kuna, a polugodišnja dobit prije oporezivanja iznosi ukupno 425 milijuna kuna, priopćeno je iz HEP-a iz kojeg su ujedno najavili da tijekom ove godine neće tražiti povećanje cijena struje.

Ističe se kako je u prvih šest mjeseci ove godine Hrvatska elektroprivreda nastavila trend uspješnog poslovanja iz prethodne dvije godine.

Na tragu dobrih poslovnih rezultata prema kojima se već sada može s velikom vjerojatnošću očekivati da će i ukupni rezultati na godišnjoj razini biti uspješni, iz Hrvatske elektroprivrede napominju da HEP nije do sada i neće u tijeku ove godine zatražiti povećanje cijene električne energije.

Time HEP, kako se navodi, želi odlučno demantirati sve medijske špekulacije o skorom porastu cijene električne energije.

U izvještaju o polugodišnjem poslovanju HEP-a napominje se kako je ovu poslovnu godinu karakterizirao nastavak visokog rasta potrošnje električne energije, koji na polugodišnjoj razini iznosi 3,7 posto.

Na izuzetno dobre poslovne rezultate, kako se pojašnjava, utjecali su povoljna hidrologija, pozitivne tečajne razlike i nastavljeno smanjenje troškova poslovanja, i pored značajnog rasta cijena energenata, te rasta cijena uvoza električne energije.



Hina