Info servis

Swiss Re okončao preuzimanje poslovne jedinice General Electrica

Švicarski reosiguravatelj Swiss Re u ponedjeljak je objavio da je okončao 7,8 milijardi dolara vrijedno preuzimanje osiguravajuće poslovne jedinice američke kompanije General Electric, pretekavši tako Munich Re kao najvećeg svjetskog reosiguravatelja po visini premija.

Swiss Re je za preuzimanje tog dijela poslovanja GE-ja izdvojio 7,8 milijardi eura u gotovini i obveznicama. Preuzeo je u sklopu toga i 1,3 milijarde eura dugovanja te poslovne jedinice s 2.500 zaposlenika u 22 zemlje svijeta.

Taj bi sporazum trebao rezultirati godišnjim uštedama od oko 300 milijuna eura do kraja 2007, priopćeno je iz Swiss Re-a. Ta kompanija sa sjedištem u Zurichu prethodno je najavila 1.500 otkaza u okviru toga preuzimanja.

"Akvizicija GE poslovne jedinice za osiguranje dodatno konsolidira vodeću poziciju Swiss Re-a", navodi se u priopćenju izvršnog direktora te kompanije Jacquesa Aigraina. "Sada ćemo se usmjeriti na što bržu integraciju te tvrtke te iskorištavanje proširene baze klijenata i rasta ponude za nastavak razvoja kompanije".

Hina