Info servis

Konferencija o suradnji hrvatskih i austrijskih poduzetnika u drvnoj industriji

U Vladinu proceduru danas je upućen Operativni program razvoja hrvatske drvne industrije koji bi trebao pridonijeti povećanju konkurentnosti tog sektora, istaknuo je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Ivica Grbac.

Taj bi zakon trebao uvesti reda u drvni sektor, ponuditi nove mjere razvoja, primjerice stvaranja novog "branda" u proizvodnji proizvoda od drva, rekao je Grbac govoreći na današnjoj konferenciji o mogućnostima suradnje poduzetnika Hrvatske i Austrije na području drvne industrije.

Grbac je istaknuo kako se nada da će današnja konferencija pridonijeti unapređenju šumarstva i drvne industrije kao strateškim granama gospodarstva. Priliku za suradnju austrijskih i hrvatskih poduzetnika drvnog sektora vidi u klasterima.

Državna tajnica za poduzetništvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tajana Kesić - Šapić naglasila je dobru gospodarsku suradnju Hrvatske i Austrije, navodeći kako je po robnoj razmjeni Austrija treći trgovinski partner Hrvatske, a po visini ulaganja u Hrvatsku je na prvom mjestu.

Današnja konferencija, kako je kazala, otvara mogućnost širenja suradnje na područje drvne industrije.

Naglasila je kako je Hrvatska zemlja bogate tradicije prerade drva zbog svojih šuma, pripadnosti europskim tokovima te razvijenog obrtništva te kako se nada da će današnja konferencija omogućiti neke nove poslovne mogućnosti, povezivanje između poduzetnika kao i povezivanje sa članicama austrijskog klastera.

Istaknula je kako se nada da će austrijski poduzetnici prepoznati hrvatske potencijale te da će na kraju današnje konferencije biti dogovoreni dobri poslovi.

Hina