Info servis

Sanader pozvao TDR da razgovara s radnicima zagrebačkog pogona

Premijer Ivo Sanader opetovano je danas pozvao Tvornicu duhana Rovinj (TDR), odnosno njezina vlasnika Adris grupu, da razgovaraju s radnicima zagrebačkog pogona kako bi se pronašlo rješenje koje bi zadovoljilo obje strane.

"Apeliramo na poslovodstva TDR-a i Adris grupe da sjednu za stol s radnicima koji ne žele otići u Kanfanar, i na to imaju pravo, te da pokušaju riješiti problem", kazao je premijer u saborskom aktualnom prijepodnevu.

Pravašu Peri Kovačeviću, koji je sugerirao da je Vlada stala iza TDR-a jer je njihovu odluku o premještanju zagrebačkog pogona u istarski Kanfanar ocijenila legitimnom poslovnom odlukom, Sanader je poručio da ne politizira i ne iznosi demagoške ocjene.

"Vlada nije adresa za vaše demagoške istupe", rekao je premijer ponovivši da TDR ima svako pravo donositi poslovne odluke na koje Vlada ne može utjecati, ali može apelirati da se problem riješi.

Promašenom je ocijenio odluku TDR-a da radnicima u Zagrebu uruči otkaze, pozvavši poslovodstvo te tvornice da razgovara s radnicima, te da, postoji li za to mogućnost, pokrene proizvodnju u Zagrebu.

"Politikantstvom i demagogijom" Sanader je nazvao i Kovačevićevo pitanje što Vlada čini u provedbi saborskih zaključaka oko sankcioniranja nezakonitosti u pretvorbi i privatizaciji.

"Neću dopustiti da se u Hrvatskoj miješaju kruške i jabuke", poručio je Sanader istaknuvši da su državna tijela, a ne Vlada, dužna provoditi spomenute zaključke, na ćemu će, kaže, inzistirati.

Hina