Info servis

Zajednička ulaganja model suradnje hrvatskih i bosansko-hercegovačkih obrtnika

Mogućnosti uspostave čvršće poslovne suradnje između Hrvatske obrtničke komore (HOK) i gospodarskih institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine, te između hrvatskih i bosansko-hercegovačkih obrtnika i poduzetnika, bile su tema današnjeg susreta izaslanstva Federacije BiH i Hrvatske obrtničke komore.

Veleposlanik Federacije BiH Aleksandar Dragičević i savjetnik Neven Kulenović istaknuli su kako je u BiH nakon ratnih razaranja obnovljeno mnogo proizvodnih pogona i poslovnih objekata te da je prednost buduće suradnje činjenica da se brojni poslovni kontakti obrtnika i poduzetnika dviju zemalja nisu prekidali ni tijekom rata, objavljeno je iz HOK-a.

Predsjednik HOK-a Stjepan Šafran složio se da postoji zajednički interes za suradnju. Naglasio je kako obrtnici dviju zemalja nisu dovoljno povezani i kako kapaciteti nisu iskorišteni, a kao jedan od modela konkretne suradnje izdvojio je zajednička ulaganja.

Hrvatski obrtnici, rekao je Šafran, već godinama su redoviti izlagači na sajmovima u BiH, i to u Zenici, Doboju i Mostaru, te je i to dobra prilika za uspostavu konkretnih poslovnih kontakata.

Izaslanstvo Federacije BiH izrazilo je interes i za suradnju na području prilagodbe obrtništva europskim standardima, u čemu im iskustva HOK-a mogu pomoći.

Hina