Info servis

Oglašena prodaja dijela imovine i zakup pogona V. Lenca u Vranjicu

Trgovački sud u Rijeci objavio je na osnovi odluke Odbora vjerovnika brodogradilišta Viktora Lenca d.d. u stečaju prodaju dijela imovine tog brodogradilišta u pogonu u Vranjicu te zakup poslovnog prostora i doka 17 u istom pogonu.

Početna prodajna cijena imovine - opreme te opreme poslovne zgrade i zaliha je 1,28 milijuna kuna.

Oprema obuhvaća opremu stolarske, bravarske, cjevarske i mahaničarsko-motorističke radionice, elektro radionice, alatnice i skladišta te opreme za transport i zaštitu na radu.

Popis zaliha materijala istaknut je na oglasnoj ploči brodogradilišta u Martinšćici.

Početna cijena zakupnine za 3.586 četvornih metara zatvorenog i radioničkog prostora te za 8.258 četvornih metara otvorenog poslovnog prostora u kojima se obavlja djelatnost remonta je ukupno 11.523 eura na mjesec.

Početna cijena mjesečne zakupnine za dok 17 je 2.200 eura.

Trajanje zakupa nekretnina određeno je za razdoblje od 15. travnja ove godine do okončanja stečajnog postupka nad brodogradilištem, a zakupa doka 17 od 15. travnja ove godine do prodaje tog doka u postupku ovrhe.

Sudjelovanje na natječaju za sve je podnositelje ponuda uvjetovano prethodnim sklapanjem socijalnog sporazuma sa Sindikatom metalaca Hrvatske, odnosno podružnicom tog sindikata u brodogradilištu.

Javno otvaranje ponuda bit će 30. ožujka ove godine u sjedištu brodogradilišta Viktora Lenca d.d. u stečaju u Martinšćici.

Hina