Info servis

Gisdata povećala izvoz za više od 50 posto

Geoinformatička tvrtka Gisdata Zagreb u prošloj je godini ostvarila povećanje izvoza za 50 posto u odnosu na godinu ranije, izvoz je ostvaren u vrijednosti od 1,87 milijuna eura, istaknuo je osnivač i predsjednik Uprave Gisdata grupe Boran Lončarić na današnjoj konferenciji za novinare.

Povećanje izvoza, kako je rekao, temelji se na uspješnom nastupu s proizvodima iz vlastitog razvoja, objavljenog u Hrvatskoj i to na području integralnih informatičko-komunikacijskih platformi za pružanje lokacijskih servisa (Location Based Services). Te proizvode Gisdata marketira i licencira međunarodnoj industriji pokretnih telekomunikacija.

Gisdata je, rečeno je također, u međunarodnoj konkurenciji izabrana, te je krajem prošle godine uspješno završila potpunu integraciju vlastitog programskog proizvoda LBSE (Location Based Services Engine) i "Fleet Manager" lokacijskog servisa za Vodafone Mađarska.

Taj posao vrijedan je nekoliko stotina tisuća eura, no zbog poštivanja ugovornih obveza poslovne tajne prema Vodafonu, u Gisdati nisu željeli reći koliko je točno vrijednost ugovora.

Uspjeh ovog složenog izvoznog proizvoda na međunarodnom telekomunikacijskom tržištu, kako su istaknuli, još jednom je potvrdio da je Gisdata vodeća regionalna geoinfromatička tvrtka srednje i jugoistočne Europe.

U Hrvatskoj Gisdata LBSE u nešto različitoj konfiguraciji već godinama koristi i Vipnet.

Gisdata je međunarodna privatna tvrtka specijalizirana na područjima primjene geoinformacijskih sustava u privatnom i javnom sektoru. Ima urede u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori i Makedoniji, te predstavništva u Austriji, Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Hina