Info servis

Auto Hrvatska preuzima Dryden d.o.o.

Zagrebačka tvrtka za prodaju vozila, dijelova i servisne opreme te servisnu djelatnost Auto Hrvatska preuzet će od 1. siječnja 2006. godine društvo Dryden d.o.o. iz Zagreba te ga pripojiti poslovnoj grupi Auto Hrvatska, stoji u obavijesti te tvrtke, koju danas prenosi Zagrebačka burza.

Kako se pojašnjava u priopćenju, poslovna grupa Auto Hrvatska će pripajanjem Drydena ubrzati ostvarenje strateških ciljeva u planu razvoja za razdoblje od 2003. do 2007. godine.

"Dryden ima razvijenu mrežu servisa koji će se vrlo brzo prilagoditi modelu tzv. brzih servisa u kojima će se, osim guma, nuditi i kompletan asortiman usluga i rezervnih dijelova", stoji u priopćenju.

Dodaje se da Dryden ima mrežu prodajno-servisnih centara na 17 lokacija u Hrvatskoj, a zastupnik je i distributer za gume Toyo, Continental, Barum, Marangoni i Record, kao i felgi BBS za Hrvatsku. U vlastitim prostorima radi u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Osijeku i Iloku, a zapošljava oko 130 radnika. Učešće Drydena na tržištu je oko 13 posto, a oko 70 posto prodaje se ostvaruje direktnom ugradnjom.

Nakon pripajanja, kažu u Auto Hrvatskoj, ukupno učešće poslovne grupe u tom segmentu će biti preko 25 posto.

Hina