Info servis

Održan TechnologyE - uživo prezentirana Ericssonova rješenja i usluge

U kompaniji Ericsson Nikola Tesla je 6. prosinca održan TechnologyE, praktična, razumljiva i jezgrovita prezentacija najsuvremenijih komunikacijskih rješenja i usluga koje nudi Ericsson Nikola Tesla. TechnologyE pohodili su ne samo predstavnici najznačajnijih kupaca i poslovnih partnera Ericssona Nikole Tesle, već i važni predstavnici gospodarskoga, društvenoga i političkog života zemlje te predstavnici medija.

Uvodno je predstavljen Ericssonov integrirani informacijski sustav zdravstvene skrbi razvijen u Ericssonu Nikoli Tesli. Riječ je o e-sustavu nove generacije koji optimizira resurse i utrošeno vrijeme, istodobno podižući kvalitetu usluge i stavljajući čovjeka u središte procesa zdravstvene zaštite.

Između brojnih suvremenijih rješenja za poslovne sustave prezentirana je najnovija IP komunikacijska platforma MX-ONETM; potpuno opremljen IP-PBX sustav koji omogućuje bolju iskoristivost IT i komunikacijske infrastrukture te vrlo brzu implementaciju konvergirajuće glasovno/podatkovne mreže. Za potrebe organizacije koja koristi rad pozivnih centara, MX-ONETM se može kombinirati s Ericssonovim IP-temeljenim rješenjem za kontaktni centar - Solidus eCare.

Tehnološki najsloženiji dio prezentacije za mobilne i fiksne operatore posvećen je IMS-u (IP Multimedia Subsystem), višemedijskom podsustavu zasnovanom na Internet protokolu. Među atraktivnim uslugama nove generacije prikazane su: Triple Play (kombinacija telefonije, pristupa Internetu, TV programu i zabavno-informativnim audio-vizualnim sadržajima putem zajedničke širokopojasne infrastrukture), weShare (razmjena slika, video isječaka i drugih podatkovnih sadržaja tijekom razgovora mobilnim uređajem) i IMS multimedijalna telefonija.

Predstavljeno je i IP Centrex - tzv. «hosted IP PBX» rješenje koje, u kombinaciji s IMS-om, omogućuje napredne komunikacijske usluge za male i srednje poslovne sustave.

Naposljetku je ukratko objašnjeno Ericssonovo HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) rješenje, koje predstavlja sljedeći korak u evoluciji mobilne telefonije nudeći višestruko ubrzanje prijenosa podataka u odnosu na dosadašnju 3G komunikaciju.

Posebnu pozornost prisutnih izazvao je atraktivni 3D animirani film prikazan u uvodnom dijelu ovog događanja, nastao kao rezultat uspješne suradnje Istraživačkog odjela Ericssona Nikole Tesle i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Suvremena komunikacijska rješenja svoje ishodište dobrim dijelom imaju i u izumima Nikole Tesle, svjetski poznatoga vizionara i znanstvenika, čije je ime ugrađeno u naziv kompanije Ericsson Nikola Tesla. Stoga se TechnologyE, naposljetku, može smatrati i uvodom u godinu posvećenu ovom velikom umu koji je zadužio čitavo čovječanstvo.

Croatiabiz