Info servis

Posao.hr i Pokreni-posao.hr pomažu mladim poduzetnicima

Internetski portali www.pokreni-posao.hr i www.posao.hr tijekom trajanja Start-up Foruma 2005. potpisali su ugovor o partnerstvu i suradnji s ciljem poticanja poduzetništva mladih osoba i pomoći koja im je potrebna tijekom pokretanja poslovanja.

Studentski poduzetnički informacijski servis Pokreni-posao.hr i internetski portal za zapošljavanje Posao.hr udružili su se kako bi se mladim osobama koje žele ući u svijet poduzetništva olakšalo prvotno poslovanje na način da im se osiguraju posebne pogodnosti, relevantne informacije te savjeti iskusnih poduzetnika. Suradnja dva portala temeljiti će se na razmjeni znanja i iskustva vezanih uz poduzetništvo, organizaciju seminara i stručnih predavanja na temu pokretanja i poticanja poduzetništva te posebnih pogodnosti koje će pružiti internetski portal Posao.hr.

Za sve zainteresirane mlade poduzetnike koji će na zadovoljavajući način predstaviti svoju poslovnu ideju i strateški poslovni plan Posao.hr je osigurao popust od 40% na sve usluge koje pruža. Ovom pogodnošću mladim će se poduzetnicima pomoći prilikom odabira najkvalitetnijeg i najprikladnijeg kadra koji je nužan za ostvarivanje prvih poduzetničkih uspjeha.

«Jedan od ciljeva suradnje internetskih portala Pokreni-posao.hr i Posao.hr jest pomoć pri regrutaciji najprikladnijih kadrova mladim poduzetnicima koji u zapošljavanju nemaju iskustva. Nove poslovne ideje i brz tehnološki napredak zahtijevaju nova specijalizirana znanja zaposlenika, a korištenjem usluga internetskog portala Posao.hr mladi će poduzetnici biti sigurni kako su za potrebe svojeg poslovanja pronašli najkvalitetniji kadar» istaknuo je Saša Jurković, voditelj internetskog portala Posao.hr.

Portal Pokreni-posao.hr pokrenut je zbog činjenice da u Hrvatskoj još uvijek ne postoji kvalitetno i sustavno poduzetničko obrazovanje. Mnogi mladi ljudi koji žele pokrenuti vlastiti posao u određenoj se mjeri susreću s problemima kao što su financijska sredstva, dok se veći problemi očituju u nedostatku poslovnih i poduzetničkih znanja te iskustva. Portal je financiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a razvija ga tim studenta Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.



«Na našem Fakultetu studentima pored stručnih znanja i vještina omogućujemo i izobrazbu u području poduzetništva. Kroz aktivnosti kao što su sudjelovanje na Start-up Forumu na sajmu INFO i Studentski poduzetnički informacijski servis s portalom Pokreni-posao.hr, naši studenti stječu korisna iskustva i kontakte za ulazak u poduzetničke projekte. Suradnja s portalom Posao.hr će im zasigurno u tome pomoći» rekao je prof. dr. sc. Mladen Kos, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Partnerskom suradnjom Pokreni-posao.hr i Posao.hr planira se među studentskom populacijom razviti razmišljanje i djelovanje u poduzetničkom duhu te motivirati mlade osobe na razvoj novih poslovnih ideja i planova.

Croatiabiz