Info servis

Tele2 predstavio usluge i cijene

Treći hrvatski operater mobilne telefonije Tele2 predstavio je danas cijene usluga u svojoj mreži predbroja 095 pod sloganom "Jednostavno jeftino", po kojoj postpaid (pretplata) i prepaid (bon) usluge imaju jednaku cijenu - 0,39 kuna po minuti za pozive unutar Tele2 mreže, 1,39 kuna po minuti za pozive prema drugim hrvatskim mrežama, dok je cijena slanja SMS poruka 0,33 kune.

Sve su cijene s uključenim PDV-om, a to je, po riječima generalnog direktora Tele2 Matsa Tillya, prvi put da u Hrvatskoj neki mobilni operater nudi jednake cijene za post i prepaid usluge.

Mreža i usluge Tele2 dostupne su od danas na području cijele Hrvatske, a do sada su putem Interneta zaprimili rezervacije brojeva od oko pet tisuća potencijalnih korisnika, rekao je Tilly.

Postpaid usluga, naziva "Tele2", trenutno je ponuđena bez naknade za pretplatu, pri čemu je Tilly naglasio da će oni koji pretplatnici postanu do kraja ove godine pretplate biti 'oslobođeni zauvijek'. Dodao je i da će od početka iduće godine Tele2 najvjerojatnije pripremiti dodatne tarifne modele, od kojih će neki, moguće, uključivati i pretplatu.

Cijena start paketa njihove prepaid usluge, naziva "Tele2 Bla Bla", je 95 kuna u što je osim broja telefona uključeno i 145 kuna na računu.

Pozivi iz Tele2 mreže prema inozemstvu plaćat će se, ovisno o zemlji koju se zove, od 1,95 do 2,95 kuna po minuti razgovora.

Uspoređujući cijene usluga Tele2 i druga dva hrvatska mobilna operatera Tilly je rekao da su njihove usluge u prosjeku jeftinije do 60 posto unutar vlastite mreže, za oko 40 posto za pozive prema drugim hrvatskim mrežama, dok je slanje SMS-a povoljnije i do 20 posto. Cijene poziva prema inozemstvu ocjenjuje 25 do 45 posto nižim.

Do kraja godine najavio je uvođenje usluga SMS parkiranja, MMS-a i drugih.

Iza Tele2 stoji istoimeni švedski operater (posluje u 25 zemalja svijeta, s oko 30 milijuna korisnika) i devet hrvatskih kompanija - Dalekovod, Jamnica, FIMA Holding, Croatia osiguranje, NEXE grupa, Konstruktor-inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i PBZ.

Na upit hoće li te tvrtke postati i korisnici Tele2 mreže Tilly je odgovorio da to za sada još nije slučaj, ali da su te tvrtke njihovi prvi ciljani korisnici za buduće poslovne pakete.

Naglasio je i da su do sada u uredu u Zagrebu zaposlili 36 osoba, dok ih u njihovoj službi za korisnike, koja od 1. kolovoza radi u Vukovaru, zapošljavju još 38. Broj zaposlenih će rasti, dodao je, kako se bude povećavao broj korisnika Tele2.

Hina