Info servis

Hrvatski obrtnici na sajmu u Grazu

Na Jesenskom sajmu u Grazu koji se održava od 1. do 9. listopada i ove će godine sudjelovati i 18 hrvatskih obrtnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK).

HOK i Zagrebačka županija, kako su izvijestili iz HOK-a, ove godine zajednički u cijelosti sufinanciraju nastup 11 obrtnika.

Hrvatski obrtnici na sajmu će predstaviti proizvode metaloprerađivačke struke, alate i strojeve, proizvode za automobilsku i elektroindustriju, autodijelove, proizvode od plastike, opremu za poslovne prostore, unikatni namještaj i stubišta, svjećarske proizvode, kartonsku ambalažu i nakit, a prvi put izlagat će i tradicijski tkalački obrt.

U okviru Jesenskog sajma u Grazu, Vlada Pokrajine Štajerske i Hrvatsko-austrijska trgovinska komora iz Graza, u utorak, 4. listopada, organiziraju Dan Hrvatske.

Sudionici Dana Hrvatske bit će predstavnici štajerske i savezne austrijske vlade, Hrvatsko-austrijske trgovinske komore, Sajma Graz, hrvatske Vlade, Zagrebačke županije, te Hrvatske obrtničke komore.

Središnja tema Dana Hrvatske bit će prilagodba hrvatskog gospodarstva u okviru priprema za ulazak u EU, hrvatsko obrtništvo na putu u EU te mogućnosti suradnje sa Austrijom.

Nakon Dana Hrvatske, predviđena je "Burza metalaca" Austrije i Hrvatske, na kojoj će sudjelovati 12 obrtnika i više od 30 tvrtki metalne branše iz Hrvatske te više od 30 tvrtki iz Austrije.

Hina