Info servis

Idući tjedan Konferencija HUOJ-a

Šesta konferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) održat će se od 28. do 30. rujna u Zadru, a glavne teme bit će utjecaj reputacije na poslovni uspjeh, odnosi s javnošću (PR) u neprofitnom sektoru, društvena odgovornost u Hrvatskoj te novi mediji i PR, najavili su čelnici HUOJ-a na konferenciji za novinare.

Očekuje se sudjelovanje više od 200 stručnjaka za odnose s javnošću koji će imati priliku slušati predavanja vodećih svjetskih stručnjaka za PR, rekao je tajnik HUOJ-a Boris Hajoš.

Izdvojio je sudjelovanje predsjednice i izvršne direktorice Društva za odnose s javnošću SAD-a Judith Turner Phair, predsjednika Upravnog odbora te asocijacije Michaela Cherensona, stručnjakinje za marketing i PR milanske poslovne škole Sveučilišta Boconi Andreine Mandelli te lobistice agencije Ogylvi u Bruxellesu Gel Hutton.

Organizirat će se i rasprava na temu 'Mediji i PR' te o stanju u obrazovanju za odnose s javnošću u Hrvatskoj kao i utjecaju integracijskih procesa i komunikacije na poslovanje kompanija. U sklopu konferencije održat će se i izborna skupština HUOJ-a.

Potpredsjednik HUOJ-a Krešimir Macan, ističući da u Hrvatskoj djeluje dvadesetak agencija za odnose s javnošću, procijenio je vrijednost tržišta PR-a i do 8 milijuna eura godišnje, premda, kako je rekao, o tome još nema točnih podataka.

Kako je istaknuo, na hrvatskom tržištu vlada velika potražnja za vrhunskim menadžerima PR-a kojih trenutno nema dovoljno, a najčešći poslodavci su velike tvrtke i korporacije.



Hina