Info servis

Intercontinental prodaje hotele u Europi

Intercontinental Hotels Group, najveći svjetski operater hotela, izvijestio je o porastu dobiti u prvom polugodištu te najavio planove prodaje niza hotelskih operacija u kontinentalnoj Europi zbog njihovih slabih rezultata.

Najavivši planove o novom programu otkupa svojih dionica u vrijednosti 250 milijuna funta, IHG je kazao da je nakon londonskih terorističkih napada zabilježena nešto veća razina otkazivanja rezervacija a da je još prerano za procjenu učinaka uragana Katrine na njihovo poslovanje.

Dobit IHG-a prije oporezivanja uvećana je 7,8 posto u prvom polugodištu ove godine, izvijestila je ta britanska grupa, koja je vlasnik hotelskih lanaca Holiday Inn i Crowne Plaza. Dobit prije oporezivanja dosegnula je u tom razdoblju 166 milijuna funta, što je za 12 milijuna funta više nego godinu dana ranije.

"Poslovanje nastavlja biti dobro u SAD-u, Velikoj Britaniji i Aziji", navodi IHG u priopćenju koje je objavljeno uz poslovne rezultate. "No izvedba u kontinentalnoj Europi i dalje varira. Kao posljedica toga hoteli, posebice kontinentalne Europe, s neto knjigovodstvenom vrijednošću od 600 milijuna funta planiraju se staviti na tržište kada bude pravi trenutak za prodaju", kaže se još u tome izvješću.



Hina