Info servis

Sunčani Hvar smanjio gubitak u prvom polugodištu

Najveća hvarska hotelska tvrtka Sunčani Hvar prvo je ovogodišnje polugodište poslovala s 12,03 milijuna kuna gubitka, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje 3,9 posto manji gubitak, podaci su iz polugodišnjeg poslovnog izvješća te tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

U Sunčanom Hvaru su u prvoj polovici ove godine ostvareni 3,1 posto veći ukupni prihodi nego u lanjskom prvom polugodištu. Ukupni prihod tvrtke u prvom je ovogodišnjem polugodištu iznosio 14,36 milijuna kuna, od čega se 97 posto ili 13,94 milijuna kuna odnosilo na poslovne prihode, koji su pak u odnosu na lani porasli 1,4 posto.

Većina poslovnih prihoda ili 10,7 milijuna kuna ostvarena je od prodaje u inozemstvu, što je u odnosu na lanjsko prvo polugodište manje 0,3 posto.

Porast ukupnih prihoda u prvom je ovogodišnjem polugodištu pratilo i blago smanjenje ukupnih rashoda Sunčanog Hvara u odnosu na lanjsko, i to od 0,2 posto, na 26,4 milijuna kuna. Pritom su, kako stoji u izvješću, zabilježili smanjenje većine segmenata rashoda.

U izvješću iz te tvrtke navode da su poslovni rezultati zadovoljavajući i u skladu s planom, gubitak je, kako stoji, 'sezonski'.



Hina