Info servis

Znatan rast dobiti nizozemskog Philipsa

Nizozemski proizvođač elektronike Philips izvijestio je u ponedjeljak o ostvarenih 983 milijuna eura čiste dobiti u drugom ovogodišnjem tromjesečju, što je 367 milijuna eura više nego u istom lanjskom razdoblju, priopćeno je na službenim Internet stranicama te tvrtke.

Tako snažan rast čiste dobiti rezultat je prodaje dionica NAVTEQ-a, čime je ostvarena neoporeziva dobit od 753 milijuna eura.

Prihodi od prodaje u tome razdoblju iznosili su 7,09 milijardi eura, tri posto manje nego u drugom tromjesečju 2004., ponajviše zbog slabijeg tečaja dolara i njemu srodnih valuta, ističu u toj najvećoj europskoj kompaniji za proizvodnju elektroničke opreme.

"U ovom je tromjesečju zabilježen rast prodaje i profitabilnosti našeg poduzeća za Medicinske sustave; također smo objavili prvu akviziciju na ovom području. U slabom potrošačko-maloprodajnom okruženju uviđamo prednosti našeg programa poslovne obnove u potrošačkoj elektronici. No, slab tehnološki sektor i dalje koči naše rezultate", kazao je predsjednik uprave i generalni direktor Philipsa Gerard Kleisterlee.

Hina