Info servis

Nagrada Grada Zagreba Ericssonu Nikoli Tesli

Na svečanosti u povodu dodjele godišnje Nagrade Grada Zagreba, održanoj u utorak 31. svibnja 2005, u Dvercima na Katarininome trgu, najviše priznanje Grada dobila je kompanija Ericsson Nikola Tesla, i to za postignute rezultate u području gospodarstva u 2004. godini.

Ovo je peti put da ova kompanija dobiva najviše priznanje Grada. Za 2004. godinu Nagrada Grada Zagreba dodijeljena je Ericssonu Nikoli Tesli u povodu 55 obljetnice osnutka te s obzirom na poslovne rezultate koji su tijekom višedesetljetnoga postojanja bili uvijek vrlo pozitivni, status velikoga izvoznika, uspješan proces transformacije u modernu tvrtku, značaj i ulogu kompanije u Hrvatskoj te renome koji ima u Ericssonovoj korporaciji kao i među svojim poslovnim partnerima.

O tome da je Ericsson Nikola Tesla jedna od najboljih kompanija u Gradu govori i činjenica da je riječ o hrvatskoj kompaniji koja djeluje u području komunikacijsko-informatičke industrije, jedne od najznačajnijih grana za razvoj svjetskoga gospodarstva. Zadnje desetljeće među najuspješnijim je tvrtkama u Hrvatskoj, a zadnje dvije godine, treća je na listi najvećih hrvatskih izvoznika. Izvoz, u čemu značajnu ulogu igra izvoz znanja, predstavlja 80% ukupne prodaje ETK.

Croatiabiz