Info servis

Britanska softverska tvrtka Logica najavila 700 otkaza

Britanska softverska tvrtka Logica danas je objavila da planira zatvoriti oko 700 radnih mjesta zbog 'teških' uvjeta na tržištu.

Kako je objavljeno iz tog vodećeg svjetskog proizvođača softvera za tekstualne poruke u mobilnoj komunikaciji, oštra konkurencija na tržištu i usporavanje rasta potražnje vjerojatno će pogoditi prodaju u drugoj polovini ove godine. "Prihodi od tekstualnih poruka u drugoj će polovini godine pokazati osjetan pad u odnosu na prvih šest mjeseci", kaže se u njihovom priopćenju.

Iz Logice su najavili restrukturiranje tvrtke, s ciljem ostvarivanja godišnjih ušteda u iznosu 40 milijuna britanskih funti. Najnovija vijest poljuljala je povjerenje ulagača u sektor telekomunikacija i informatičkih tehnologija, oživljeno sredinom ovoga tjedna nakon što je proizvođač Internet opreme Cisco Systems objavio neočekivano dobre poslovne rezultate za prvo tromjesečje. Već jutros, po objavi te vijesti, vrijednost dionica Logice na burzi u Londonu pala je za oko 25 posto.

Kako su izjavili iz Logice, situacija se na globalnom tržištu informacijskih tehnologija 'nastavlja pogoršavati', za što krive smanjenu potrošnju velikih kompanija."U ovome se trenutku, promatrano na kratki rok, ne očekuju poboljšanja", navodi se u izvješću tvrtke.

Hina