Info servis

Karlovac: poslovna zona u Ilovcu gotova do srpnja

U Poslovnoj zoni u Ilovcu u Karlovcu, u komunalno opremanje koje je grad u prošle dvije godine uložio 13 milijuna kuna, građevni su radovi ubrzani i završit će najkasnije do 12. srpnja, izvijestio je gradonačelnik Božo Joha za današnjeg obilaska gradilišta.

U tijeku je gradnja cesta i javne rasvjete za Poslovnu zonu koja se uz vijadukt Drežnik prostire na 12 hektara, a gotovi su radovi na dvjema trafostanicama, vodopskrbi, telekomunikacijskom objektu i parceliranju.

Vlasnici devet parcela već su poznati i pribavljaju dokumentaciju i građevne dozvole. Žeger transporti i Auto Hrvatska - MAN već posluju, Renault ZAK gradi halu, a Tavers, Anatrade, Kredigs, Tisak, Alkametal i Josip Bajac kao zastupnik "Mercedesa" otkupili su zemljište i pribavljaju građevnu dokumentaciju.

Za prodaju su slobodne još tri parcele.

Svi oni koji posluju u Zoni u prvoj će godini rada biti oslobođeni 75 posto komunalne naknade, u drugoj polovicu i u trećoj 25 posto, a komunalni doprinos će biti prepolovljen u prve tri godine.

Od otkupa zemljišta do radova koji će završiti u srpnju grad Karlovac je u Poslovnu zonu uložio13 milijuna kuna, podsjetio je gradonačelnik Joha, naglasivši da će Ilovac biti ogledni primjer opremanja poslovne zone.

Napomenuo je da uz cijenu od 240 kuna po četvornom metru u Poslovnoj zoni grad ne očekuje zaradu, ali potiče razvoj pospodarstva i pridonosi smanjenju nezaposlenosti.

Dogradonačelnik Vladimir Benko rekao je da se Poslovna zona financirala prodajom drugih nekretnina, a da će se od prodaje parcela za nove poduzetnike uređivati obližnji prostor također na Ilovcu, te na Maloj Švarči.

Hina