Info servis

Ugovori o suradnji Hrvatske pošte i Optima Telekoma

Hrvatska pošta d.d. i novi operater fiksne telefonije Optima Telekom potpisali su danas dva ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji, kojima se uz definiranje međusobnih prava i obveza budućim korisnicima telekom usluga Optime omogućuju da u 1.200 poštanskih ureda diljem Hrvatske podnesu zahtjev i besplatno sklope ugovor o predodabiru toga operatera kao svog.

Ugovore su u Hrvatskoj pošti potpisali njezin predsjednik Uprave Milan Skoblar te predsjednik Uprave Optime Roland Žuvanić, pri čemu su obojica naglasili da je to dobar početak njihove poslovne suradnje te da se time Optima opredijelila za sveukupno korištenje usluga Hrvatske pošte.

Jednim od potpisanih ugovora, kazao je Skoblar, riješava se pitanje tiskanja, kovertiranja, adresiranja, prijenosa, dostave i naplate računa Optime bez naknade u poštanskim uredima, dok se drugi odnosi na to da će se u poštanskim poslovnicama zaprimati zahtjevi i sklapati ugovori o predodabiru Optima Telekoma.

Skoblar je dodao da su cijene njihovih usluga za Optimu u skladu s važećim cjenikom pošte i zakonom, kao i da to još ne znači da Hrvatska pošta postaje poslovni korisnik Optime, o čemu će se, kaže, odlučivati kasnije.

Naglasio je da danas potpisani ugovori sa Optimom nisu ekskluzivni budući slične planiraju potpisati i s nekim drugim operaterima.

Time Hrvatska pošta, nastavlja, potvrđuje svoju tržišnu orijentaciju, otvorenost i spremnost na dijalog i suradnju s vodećim hrvatskim gospodarskim subjektima, što je i u skadu reorganizacije i restrukturiranja pošte i njenog poslovanja koju provodi nova Uprava.

Govoreći o ugovorima Žuvanić je istaknuo da će njihovu vrijednost pokazati vrijeme odnosno količina prometa kojega budu s ostvarivali s Poštom.

Ponovio je da su spremni za komercijalni početak rada, koji će uslijediti, kako je najavio, krajem ovoga tjedna odnosno čim Agencija za telekomunikacije dovrši tehnički pregled koji je u tijeku. Najavio je i da će Optima rezidencijalnim (privatnim) korisnicima ponuditi 15 posto niže cijene usluga, a poslovnim 20 posto niže.

Hina