Info servis

Poziv za izgradnju do punog profila dionice Vrbovsko-Bosiljevo 2

Tvrtka Autocesta Rijeka Zagreb (ARZ) objavila je danas poziv tvrtkama da dostave zatvorene ponude za izgradnju II A faze autoceste Rijeka-Zagreb, odnosno nadogradnje na puni profil autoceste dionice od Vrbovskog do Bosiljeva 2.

U pozivu se ističe da će ARZ, kao naručitelj, financirati troškove dopune na puni profil te dionice sredstvima preostalim od zajmova Europske investicijske banke (EIB) i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a da pravo prijave imaju tvrtke i poslovne udruge iz svih zemalja.

Izvođači se mogu javiti za jedan ili više ugovora, a u pozivu se nude ugovori za građenje glavne trase duge oko 10 kilometara koji nisu u punom profilu na dionici Vrbovsko-Bosiljevo 2. Ti radovi obuhvaćaju dovršetak donjeg glavnog ustroja trase, odvodnju kolnika, izvedbu kolničke konstrukcije, te izgradnju vijadukta Osojnik dugog 435,11 metara.

Nudi se i izgradnja vijadukta Zvečeve drage, odnosno izgradnja južnog (desnog) vijadukta duljine 915,84 metara i dovršetak južnog kolnika glavne trase ispred i iza tog vijadukta ukupne duljine 164 kilometara. Tu je i izgradnja južnog (desnog) vijadukta Severinske drage duljine 726 metara i dovršetak južnog kolnika glavne trase u duljini 224 metra.

Predsjednik uprave ARZ-a Zoran Klarić kazao je da se ponude primaju do 9. svibnja, a do kraja bi svibnja odabrani izvođači već trebali biti uvedeni u te radove. Dodao je da radovi moraju biti završeni do polovice 2007. odnosno u roku od dvije godine.

Ti radovi, kao i radovi na dovršetku punog profila autoceste Rijeka-Zagreb financirat će se sa oko 53 milijuna eura preostalih sredstava iz starih kreditnih aranžmana sa EIB-om i EBRD-om.

Ukupno treba nadograditi oko 55 kilometara u puni profil autoceste Rijeka-Zagreb.

Hina