Info servis

Poslovni forum za konkurentnost za čelnike hrvatskih tvrtki

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatsko vijeće za konkurentnost organiziraju Poslovni forum za konkurentnost, koji će se održati od 9. do 12 lipnja u Umagu i koji bi trebao okupiti glavne direktore i predsjednike uprava vodećih tvrtki u najvažnijim sektorima hrvatskog gospodarstva.

Forum pod nazivom "Strategija konkurentnosti za hrvatsko gospodarstvo: Kako uspjeti na globalnom tržištu" osmišljen je kao sastanak 50-ak gospodarstvenika te Vladinih čimbenika odgovornih za oblikovanje hrvatskog gospodarskog okruženja.

Seminar je organiziran u šest međusobno povezanih tema. Prva se tema bavi pitanjem kako biti konkurentan u uvjetima globalizacije, druga interakcijom između strategije poduzeća i njegovog okruženja, dok će se u trećoj obrađivati poslovne strategije za ulazak na tržišta EU.

Četvrta tema nosi naslov "Dobra strategija, loša izvedba", dok će u petoj temi sudionici seminara naučiti metode vrednovanja prednosti jedne zemlje, koja ima ulogu domaćina specifičnim industrijskim 'grozdovima' Šesta tema razmatra načine kako poslovni lideri, u suradnji s vladom, mogu voditi svoju zemlju prema blagostanju, a vrhunac ovog dijela predstavlja rasprava o nacionalnom programu za konkurentnost Hrvatske.

Na seminaru će se koristiti metoda studijskih primjera koja se pokazala iznimno učinkovitom na Harvard Business School i drugim vodećim ustanovama kao što su IMD / Lausanne i INCAE u Latinskoj Americi.

Hina