Info servis

Uspješni rezultati poslovanja Podravske banke u 2004. godini

Tijekom 2004. godine Podravska banka je učvrstila svoju tržišnu poziciju i prepoznatljiv brand na hrvatskom bankarskom tržištu, te ostvarenim financijskim pokazateljima potvrdila kontinuitet rasta iz proteklih godina.

Aktiva Podravske banke porasla je na 1,56 milijardi kuna, što u odnosu na prošlu godinu predstavlja rast od 18%, neto dobit porasla je preko 20% i iznosi više od 13 milijuna kuna. Dobit iz redovnog poslovanja porasla je za 58%, a prihodi od naknada 51%. Zabilježen je i rast neto prihoda od kamata za 9,5%.

Depoziti klijenata porasli su za preko 17%, dok su prihodi od ulaganja u vrijednosne papire porasli za 117%. Tim stručnih djelatnika koji se neprestano educiraju kroz razne oblike internih i eksternih školovanja te izuzetno kvalitetna informatička podrška koja se dograđuje i razvija novim informatičkim aplikacijama omogućuju brzo izvršenje transakcija, a bogata ponuda zadovoljava potrebe i najzahtjevnijih klijenata.

Nastavljajući širenje sadašnje poslovne mreže od 33 poslovnice, u 2005. godini planira se otvorenje novih poslovnica u Zagrebu, Puli, Čakovcu, Osijeku i Karlovcu.

Croatiabiz