Info servis

Pastor grupa većinski vlasnik beogradskog Vatrosprema

Zagrebačka Pastor grupa, proizvođač sredstava za protupožarnu zaštitu i sigurnost, okončala je prvu fazu preuzimanja većinskog vlasništva beogradskog Vatrosprema i postala većinski vlasnik te tvrtke.

Preuzimanje Vatrosprema treća je akvizicija Pastor grupe na prostoru bivše Jugoslavije, nakon preuzimanja većinskog vlasništva u beogradskoj proizvodnoj tvrtci Gasop i ljubljanskom distribucijsko - servisnom centru Gasilska oprema.

Tvrtka Vatrosprem bavi se trgovinom na veliko i malo te zastupanjem stranih firmi u području vatrogastva i protupožarne zaštite. Ima poslovne centre u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Požarevcu, Zaječaru i Užicama u kojima je zaposleno 23 namještenika, kaže se u priopćenju Pastor grupe.

Preuzimanjem Vatrosprema, kako se ističe, Pastor grupa krenula je putem zauzimanja vodeće pozicije na tržištu protupožarne zaštite i vatrogastva u Srbiji i Crnoj Gori.

Kako se napominje, Pastor grupa je jedini poslovni sustav u protupožarnoj zaštiti i sigurnosti koji putem 9 tvrtki kćeri pokriva cijeli prostor bivše Jugoslavije.

Akvizicijom Vatrosprema, Pastor grupa zapošljava više od 250 radnika, od kojih je gotovo polovica vezana uz proizvodne aktivnosti tvrtki kćeri. Sa novim prihodom od prodaje s tržišta Srbije i Crne Gore, Pastor Grupa po prvi put ostvaruje gotovo polovicu prihoda u tvrtkama kćerima izvan Hrvatske, kaže se u priopćenju.

Hina