Info servis

Ugovor Atlantic Grupe s tvrtkom Lorenz Snack-World

Atlantic Grupa je za tvrtke iz svog regionalnog distribucijskog sustava – Atlantic Trade, Zagreb; ATACO, Mostar i Atlantic BG, Beograd – s Lorenz Snack-World, jednim od najvećih europskih proizvođača slanog snacka, potpisala ugovor o ekskluzivnoj distribuciji na hrvatskom, BiH i SiCG tržištu. Distribucija će, istovremeno na sva tri tržišta, započeti 1. ožujka.

Lorenz Snack World je s proizvodnjom slanog snacka započeo još 1935. godine, kada je proizveo prve slane štapiće u Njemačkoj. Od tada se je etablirao kao proizvođač vrhunskog čipsa, plemenitih koštunica, flipsa i drugih slanih snack proizvoda. Danas ova međunarodna korporacija ima sedam tvornica u Njemačkoj, Francuskoj, Poljskoj i Italiji, a izvozi u 80 zemalja svijeta. Ima ukupno 2900 zaposlenih, a ostvaruje godišnji promet od preko 450 milijuna €.

Na sastanku kojeg su ovih dana u Zagrebu održali g. Lorenz Bahlsen i g. Emil Tedeschi, predsjednici dviju korporacija, izraženo je zadovoljstvo sklopljenim poslom, ali i obostrani interes za zajedničku investiciju u kapacitete za proizvodnju Lorenzovog snack asortimana, koji bi bili locirani u našoj regiji.

Atlantic Grupa u ovoj godini planira ostvariti ukupno 5 milijuna € od prodaje Lorenzovog asortimana na hrvatskom, BiH i SiCG tržištu, što predstavlja rast od 25% u odnosu na 2004. godinu. Prema riječima Mladena Vebera, potpredsjednika Atlantic Grupe za poslovne operacije, pri sklapanju ovog distribucijskog posla je ponovno do izražaja došla regionalna snaga Atlantic Grupe, jer se je uspjelo na tri susjedna tržišta istovremeno preuzeti ekskluzivnu direktnu distribuciju jednog renomiranog europskog proizvođača.

Veber je siguran da će zajednički poslovni ugled, kao i sinergija između poznatih robnih marki Lorenz Snack-World-a i snažnog distribucijskog sustava Atlantic Grupe doprinijeti još uspješnijem pozicioniranju Lorenz Snack-World proizvoda na tržištima regije.

Croatiabiz