Info servis

Tvrtka OiV predstavila "Seemore SATchannel"

Tvrtka Odašiljači i veze (OiV) predstavila je danas prvu satelitsku pay-tv platformu u Hrvatskoj "Seemore SATchannel", putem koje prijenos satelitskih programa od sredine siječnja ove godine nude individualnim korisnicima u Hrvatskoj.

"Seemore SATchannel" je tzv. DTH (direct to home) način satelitskog prijema, sastavljen je od pet komercijalnih programskih paketa (Osnovni paket, HBO Adria paket, Premium paket, Film paket i Ultra paket), na koje se korisnici mogu pretplatiti na 3, 6, 12, 24 i 36 mjeseci.

Putem toga prijema satelitske će programe, kako je kazao predsjednik Uprave OiV-a Nikola Perčin, emitirati na području Hrvatske, a do kraja prvog ovogodišnjeg tromjesečja u planu im je emitiranje proširiti i na području Slovenije, Federacije Bosne i Hercegovine, Makedonije, te Srbije i Crne Gore.

Time OiV, dodao je Perčin, širi svoje poslovanje, budući su do sada prijenos satelitskih programa nudili samo Hrvatskoj televiziji i drugim TV kućama.

Osnovna im je namjera satelitske tv programe direktno ponuditi individualnim korisnicima i kućanstvima do kojih još nisu došli kablovski operateri koji nude kablovsku televiziju, u manjim mjestima, na otocima i slično.

Do kraja ove godine u Hrvatskoj planiraju imati 40 tisuća korisnika, a u zemljama bivše Jugoslavije i do 150 tisuća.

Perčin je naglasio da je tvrtka Odašiljači i veze, koja ima 360 odašiljača u Hrvatskoj, prošle godine ostvarila 200 milijuna kuna ukupnih prihoda, od čega se oko 50 posto odnosilo na prihod od usluga koje daju HRT-u, drugim TV kućama u Hrvatskoj te telekom operaterima.

Namjera im je, kaže Perčin, u iduće četiri godine promijeniti strukturu svojih prihoda i to tako da 80 posto bude od prijenosa satelitskih programa individualnim potrošačima.

Croatiabiz