Info servis

Infineon izvijestio o padu prihoda

Njemački div industrije poluvodiča Infineon Technologies u ponedjeljak je izvijestio o padu prihoda u posljednja tri mjeseca 2004. te upozorio na daljnje usporavanje potražnje korisnika uslijed korigiranja visine zaliha.

Prihodi Infineona u tom su razdoblju smanjeni za devet posto na godišnjoj razini, na 1,82 milijarde eura. Kao razloge pada prihoda u tvrtki navode slabiju potražnju korisnika koji korigiraju svoje zalihe.

Zarada prije oporezivanja i kamata, u visini 211 milijuna eura, uvećana je u odnosu na 113 milijuna eura ostvarenih godinu dana ranije pod utjecajem jednokratnih čimbenika. Bez tih čimbenika, kako je izvijestio Infineon, zarada prije oporezivanja i kamata smanjena je u svim segmentima izuzev Wireline Communications.

Kao razlog slabljenja poslovnih rezultata u tvrtki ističu i pad tečaja američkog dolara. "Kao što smo predvidjeli u našim prognozama iz prethodnog tromjesečja, usporavanje je pogodilo većinu naših segmenata aplikacija, zabilježeno je daljnje jasno slabljenje tržišta i manja potražnja tijekom zadnja tri mjeseca", kazao je izvršni direktor kompanije Wolfgang Ziebart.

Ziebart je dodao da je tvrtka stoga poduzela potrebne mjere radi usklađivanja visine zaliha, koja je, kako kaže, negativno utjecala na tromjesečne poslovne rezultate.

Tvrtka je objavila da sada očekuje daljnje usporavanje potražnje širom svijeta tijekom prva tri ovogodišnja mjeseca, istaknuvši sezonske učinke koji stvaraju pritisak na cijene aplikacija u svim segmentima kompanije i daljnje usporavanje potražnje budući da korisnici nastavljaju usklađivati visinu zaliha.

Hina